Home » Marian Bruijnzeels

Welkom.

Mijn naam is Marian Bruijnzeels. In 2014 kreeg ik de diagnose Klassiek Autisme met een zeer begaafd intellect. (DSM-IV).  Ook volgens de DSM-5 bleef mijn diagnose ASS gehandhaafd.

Mijn autisme is inderdaad diep doorgedrongen  op veel leefgebieden. Door te kijken vanuit zowel het perspectief van een menselijk verschil (neurodiversiteit) als het perspectief van  een ontwikkelingsstoornis kreeg ik meer inzicht in mijn opmerkelijke kanten. 

 

Waar autisme hét antwoord leek, bleek het pas het begin van een nieuw traject. Mijn passie voor onderzoek kan ik volledig tot ontwikkeling  laten komen op vele gebieden. Uiteraard alles in het teken van autisme, de bijbehorende complexiteit en het ontwikkelings- of hersteltraject van mensen die ook op onderzoek willen uitgaan. 

 

Openheid over hoe autisme voor mij aanvoelt vind je terug op deze website, maar  vooral tijdens trainingen en lezingen waarbij ik aanwezig ben als ervaringsdeskundige.  Mijn (herstel)verhaal plaats ik  graag in diverse modellen.  Modellen zijn een sterk vereenvoudigde manier om visueel grip te krijgen op de complexiteit. 

 

De openheid over mijn autisme is ook onderdeel van het bewustmaken van eventueel stigma.  Daarmee ook naar mensen toe die autisme nog onvoldoende snappen, het onvermogen als 'onwil' zien. 'Gewoon meedoen met iedereen'.  En hoe graag ik dat destijds ook wilde, inmiddels is duidelijk dat nadrukkelijk rekening houden met mijn autisme onontkoombaar is om te functioneren.  

 

Mijn zoektocht heeft mij inzichten gegeven die ik graag deel met geïnteresseerden. Daarbij is dit mijn arbeidsmatige invulling geworden die ik met enthousiasme en vol inspiratie vervul. Mijn kwaliteiten kan ik daar volop in kwijt, terwijl mijn beperkingen mij soms zo in de weg zitten dat ik daarop arbeidsongeschikt ben geraakt. 

 

Mijn scholing kan je hier terugvinden.