Home » Marian Bruijnzeels

Welkom.

Mijn naam is Marian Bruijnzeels. In 2014 kreeg ik de diagnose Klassiek Autisme met een zeer begaafd intellect. (DSM-IV).  Ook bleek mijn autisme inderdaad diep doorgedrongen te zijn op vele leefgebieden.

Wat hét antwoord leek, bleek het begin van een nieuw traject waarin ik mijn passie voor onderzoek tot ontwikkeling kan laten komen. Uiteraard alles in het teken van autisme en de bijbehorende complexiteit.

 

Ik heb  nagedacht of ik mijn persoonlijke diagnose en verhaal zo uitgebreid op internet wilde zetten. In besloten groepen en tijdens lezingen via www.ontdekautisme.nl vind ik het geen probleem. Die mensen komen bewust voor dit onderwerp. Op internet is mijn verhaal nu voor iedereen te vinden. En dus ook door de mensen die autisme nog niet snappen, het onvermogen als 'onwil' zien. 'Gewoon meedoen met iedereen'.  En hoe graag ik dat destijds ook wilde, inmiddels is duidelijk dat nadrukkelijk rekening houden met mijn autisme onontkoombaar is om te functioneren. Mijn gekozen openheid is een stap in meer begrip voor autisme.

 

Mijn zoektocht heeft mij inzichten gegeven die ik graag wil delen met geïnteresseerden. Daarbij is het mijn arbeidsmatige dagbesteding die ik met enthousiasme en vol inspiratie vervul. Om mijn gezin te beschermen kies ik er voor om het persoonlijke verhaal én mijn oplossingen achter een gratis inlog te plaatsen. De overkoepelende neutrale kennis staat op de website. 

Mijn scholing kan je hier terugvinden.