Home » Marian Bruijnzeels

Welkom.

Mijn naam is Marian Bruijnzeels. In 2014 kreeg ik de diagnose Klassiek Autisme met een zeer begaafd intellect. (DSM-IV).  Ook bleek mijn autisme inderdaad diep doorgedrongen te zijn op vele leefgebieden.

Wat hét antwoord leek, bleek het begin van een nieuw traject waarin ik mijn passie voor onderzoek tot ontwikkeling kan laten komen. Uiteraard alles in het teken van autisme en de bijbehorende complexiteit.

 

Openheid over hoe autisme voor mij aanvoelt vind ik geen probleem. Mijn verhaal plaats ik  graag in diverse modellen.  Op internet is mijn verhaal nu voor iedereen te vinden. En daarmee ook door de mensen die autisme nog onvoldoende snappen, het onvermogen als 'onwil' zien. 'Gewoon meedoen met iedereen'.  En hoe graag ik dat destijds ook wilde, inmiddels is duidelijk dat nadrukkelijk rekening houden met mijn autisme onontkoombaar is om te functioneren.   Mijn gekozen openheid is een stap in meer begrip voor autisme.

 

Mijn zoektocht heeft mij inzichten gegeven die ik graag deel met geïnteresseerden. Daarbij is dit mijn arbeidsmatige invulling geworden die ik met enthousiasme en vol inspiratie vervul. Mijn kwaliteiten kan ik daar volop in kwijt, terwijl mijn beperkingen mij soms zo in de weg zitten dat ik daarop arbeidsongeschikt bent geraakt. 

 

Mijn scholing kan je hier terugvinden.